m! Telling m!
partijen debat stemming telling

 

Na een uurtje kan het stembureau de deuren sluiten. Alle stemmen zijn uitgebracht. Meester Robert brengt de stembus in veiligheid, je weet maar nooit!

De stemmen worden pas in de namiddag geteld.
Voorzitter van het stembureau is Kevin Butaye (6) en hij wordt bijgestaan door Stijn Butaye (5), Wouter Watteyne (4), Tommy Wybo (4), Leen Roelens (4), Daisy Vandaele (4) en Ilse Butaye (3). Ook zij hebben heel wat papierwerk af te handelen. De eed klinkt als "Ik zal het heim van de bestemming bewaren" maar iedereen is te zenuwachtig om zich hierover druk te maken.

Er zitten heel wat ongeldige stemmen in de doos: enkelen plaatsten een kruisje in plaats van een bolletje, iemand tekende een gezichtje, sommigen stemden op twee lijsten, gaven een kop- en naamstem, ... U noemt het, wij hadden het!!!

Uiteindelijk bleken Bram Verslyppe (N.O.P.) en Herlinde Heyman (DPG) de meeste voorkeurstemmen te halen. Door het spel van kop- en naamstemmen raakten zij echter niet rechtstreeks verkozen. Zij werden later geco÷pteerd door de verkozenen. Deze eer was weggelegd voor Sander Everaet (SKB), Evelien Derde (DPG), Cindy Matton (DPG), Nele Roelens (N.O.P.) en Pedro Dereyne (N.O.P.).

Proficiat aan alle verkozenen en bedankt aan alle deelnemers!

 

Voorzitter Kevin Butaye noteert ijverig alle gegevens die nodig zijn in dit telbureau. Zus Ilse legt iets later de eed af in de handen van haar broer.

 

 

De spanning stijgt: de resultaten worden gesorteerd, geteld en verrekend.

 

 

Kevin rekent alles nog eens na, maar het klopt:
Herlinde Heyman (5) en Bram Verslyppe (4) halen de meeste voorkeurstemmen.

 

Zonder woorden...

 

 

Zij werden verkozen. Van harte proficiat!

 

partijen debat stemming telling