m! Debat m!
partijen debat stemming telling

Woensdagvoormiddag kregen alle partijen één lesuur de tijd om hun verkiezingprogramma uit te werken. Dit was moeilijker dan het op het eerste zicht leek! Binnen de partijgrenzen werd heel wat gediscussieerd om tot een programma te komen dat voor iedereen aanvaardbaar was.

De voorzitters en bijzitters van het tel- en stembureau kregen een omschrijving van hun taak. Er kwam meer administratie bij kijken dan men dacht. Maar toch wou men met gevoel voor verantwoordelijkheid zijn burgerplicht vervullen!

De andere leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om enkele vragen te formuleren waarover gedebatteerd kon worden. Zij zouden de partijen het vuur aan de schenen leggen met concrete vragen, netelige problemen en doordachte valstrikken.

Vandaag ontving ook iedereen zijn/haar persoonlijke oproepingsbrief. De leerlingen moeten zelf een identiteitskaart in elkaar knutselen. Zonder deze twee documenten kan men de volgende vrijdag niet stemmen!!!

Donderdag 10 juni om 10 over half 11 werd het debat geopend door meester Robert. Terwijl de vier voorzitters van de partijen broederlijk (eigenlijk was het eerder zusterlijk) naast elkaar op het podium zaten, liep de zaal vol met alle kinderen van de lagere school.
Het zou een boeiend lesuur worden !!!

 

De partijen mochten rekenen op een aandachtig en kritisch publiek.
Sommige partijen waren uitdrukkelijk in de zaal aanwezig.

 

De vier partijbonzen vonden het best wel een beetje eng...

 

Vrouwen aan de macht ???
Het lot van de partij lag voor een halfuurtje in hun handen. Zij moesten immers de moeilijke vragen beantwoorden met het standpunt van hun partij.
Er werd ook ingepikt op de antwoorden van de tegenstanders zodat sommigen meer dan eens met de mond vol tanden stonden.

 

 

partijen debat stemming telling