Reizen naar verschillende dimensies

Er was eens een jongen die een laatste oefening moest oplossen om in verschillende dimensies te kunnen reizen. Hij heet Jack Mellory. Hij woont samen met zijn moeder. Zijn vader is gestorven. Jack heeft ook een soort werkplaats. Die is in de kelder, waar hij alles doet om naar verschillende dimensies te kunnen reizen. Vooraan in zijn werkplaats hangt er ook een bord. Daar staat de laatste oefening op om naar verschillende dimensies te reizen. Niemand kon die oefening oplossen. Alleen iemand die in de tunnel van dimensies is geweest.

Jack heeft ook een vriendin die heet Wade. Jack gaat naar het werk van Wade om te zeggen dat hij de oplossing nog niet gevonden heeft.

Intussen gebeurt er iets bij de werkplaats van Jack. Daar komt plotseling een tunnel van dimensies tevoorschijn. Wat! Het is een dubbelganger van Jack. De dubbelganger heet ook Jack Mellory. Hij kijkt overal rond. Plotseling ziet hij het bord hangen, en neemt een stukje krijt en lost het vraagstuk op. Op dat ogenblik hoort hij de echte Jack in de gang. Hij moet zich vlug verstoppen.

Jack kijkt op zijn bord en wat ziet hij, de oefening is opgelost. Nu kan hij een timer maken. Dan komt de dubbelganger tevoorschijn. Jack schrikt en zegt: jij hebt de oefening opgelost hé. Ja, zegt de andere Jack. En hij kijkt op zijn timer, hop hij moet weg. Jack belt direct Wade en zijn leerkracht: professer Arturo op.

Eén minuut later. Daar gaat de bel. De moeder doet open. Daar zijn Wade en professer Arturo. Ze gaan naar de kelder waar Jack zich bevindt. Jack zegt: het is gelukt Wade, ik kan eindelijk naar verschillende dimensies reizen. Hij toont de timer en drukt op een groene knop, en... daar is de tunnel. Ze springen er allemaal in. Aan het einde van de tunnel komen ze in een andere wereld. Die heet Plantina. Plantina is een wereld vol problemen. Al de mensen zijn in paniek en hebben angst. Dat moeten Jack, Wade en professer Arturo uitzoeken.

Ze vragen het aan de mensen, maar ze antwoorden niet. Dan is er toch noch iemand die zegt wat er zal gebeuren. Ze hebben gezegt in het nieuws dat er een Metereoïde zal vallen. Wade is ongerust. Intussen ontmoet professer Arturo ene Dennis die iedeeën heeft om een atoombom te maken, maar dan niet om de Metereoïde kapot te maken, maar wel om de wereld te veroveren. Arturo zegt het aan Dennis, en samen maken ze een atoombom. Nog een kwartier vooraleer de Metereoïde zal vallen. De meeste mensen hebben al hun koffers gepakt om weg te gaan. Intussen is de atoombom klaar en kunnen ze vertrekken naar de plaats om de atoombom af te schieten. Het is al 6 uur 's avonds en de mensen kijken hoe de Metereoïde naar beneden valt. Nu, de atoombom wordt afgeschoten. Jammer, de atoombom heeft zijn doel gemist. Maar 5 sec. later ontploft de Metereoïde. Iedereen is gelukkig, Jack kijkt op zijn timer, ze hebben nog 10 minuten om te glijden naar een andere wereld. Ze hopen naar hun wereld. 3,2,1, daar is de tunnel. Hop naar een andere wereld en een nieuw avontuur.

62.jpg (9146 bytes)