De derde graad werkt mee aan het FLV-project

 

Het Flanders Language Valley-scholenproject heeft tot doelstelling om een tachtigtal scholen te laten meewerken aan de uitbouw van de 'grootste en best gestoffeerde' regionale website ter wereld.

Hiervoor dient de school twee soorten gegevens te verzamelen en te publiceren op het web :
įstatische pagina's : toeristische informatie, bezienswaardigheden, horeca, ...
įdatabank : gegevens die via een databank zullen verwerkt worden

Onze school maakt er een zaak van om deze informatie zoveel mogelijk te laten verzamelen, verwerken ťn publiceren door de leerlingen zelf.

charter.JPG (14853 bytes) Het officiŽle charter van de samenwerkingsovereenkomst tussen Flanders Language Valley en de Vrije Basisscholen Madonna en Sint-Juliaan.


Pedro en Nele kregen de taak (en de eer) om op 31 maart 1999 de allereerste gegevens voor die reuze-site in te voeren en te publiceren.  Ondertussen hebben de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zelfstandig de gegevens ingevoerd van alle socio-culturele verenigingen van de gemeente Langemark-Poelkapelle (zo'n 80 gegevensfiches !)  In de nabije toekomst kunnen de verenigingen bijkomende informatie bezorgen, deze zal dan ook door de leerlingen op het net gebracht worden.

Kevin en Evi werden door Flanders Language Valley gevraagd om de officiŽle voorstelling in Ieper van de nieuwe site te 'verslaan'.  Met het digitale fototoestel legden zij alles voor het archief vast.  Hieronder een selectie uit hun beeldverslag.

Kevin en Dirk 2.JPG (18301 bytes) Kevin, Nele en Dirk.JPG (17729 bytes)
Paul en co 1.JPG (7103 bytes) Vlnr. :

Meester Filip, Evi, Paul Hauspie, Kevin, Meester Robert

groep.JPG (20272 bytes) Vlnr. :

Meester Robert, Meester Filip, Dhr. Paul Hauspie (L&H), Evi, Burggraaf Dirk Frimout (FLV), Gouverneur Paul Breyne, Dhr Michielsen (Inspecteur Generaal Secundair Onderwijs), Burgemeester Luc Dehaene en Kevin

 

krant2.JPG (74368 bytes)