Lindsay Snick

Evocatie, Open monumenten dag

 

Eerst moesten we onze tekst leren, we kregen die 2 dagen voor de school begon. De dinsdag spraken we al enkele dingen af zoals wanneer we gingen afspreken om te gaan oefenen.

Thuis begon ik te oefenen ,2 tekstjes per dag. Zo ging het iedere dag wat beter tot dat ik het helemaal kon. Een week later kregen we onze kleren. Die moesten we eerst passen,Leen haar rok moest hem vasthouden gepast hadden anders viel hij af. Het was zeer grappig. Nadat we de kleren hadden geprobeerd, besloten we nog wat te oefenen. We hebben heel wat gelachen met elkaars verstrooidheid!!!! Toen de scholen kwamen, werden we op de proef gesteld.

We waren heel zenuwachtig. Wij mochten nog wat kijken naar het toneel terwijl zij aan het zweten waren, waren wij (voorlopig) nog aan het genieten. We mochten blijven tot er op het scherm verscheen : even geduld A.U.B.. Toen was het tijd om te vertrekken. We waren dus heel zenuwachtig, erg veel trouwens maar achteraf bleek dat voor niets nodig te zijn. Op de dag zelf moest alles heel vlug gaan,want er waren al mensen maar tegen dat we ons verkleed hadden bleken ze al weg te zijn.

Eerst hadden we onze spiekbriefjes nog nodig, maar later op de dag niet meer. Op het einde van de dag waren we moe. Maar als we op het punt stonden om te vertrekken,kwamen er nog mensen die graag ook een gids beurt gekregen hadden . Dus we deden het nog eens zo kwamen ernog 8 mensen in 2 groepen.
Ook al was het al na 6 uur .Het was een leuke belefenis ook al was het de 2de keer dat ik mocht gidsen!!

Ik vond het erg tof!!!!!

 

Lindsay Snick