Kaat Verslyppe

Evocatie bij de Barak

 

Drie weken voor de school begon kregen, we bericht van meester Robert hoe de rollen verdeeld waren. Ik zag toen dat ik mocht gidsen, dat vond ik wel leuk.

Op een woensdag hadden we afgesproken met meester Frederik om elk een eigen tekst te verdelen. Lindsay en ik mochten samen gidsen. De regisseur nam onze lengte voor de kledij, want we waren verkleed in boerinnen.

Onze tekst moesten we kennen tegen vrijdag, toen gingen we oefenen aan de barak zelf. Door het verkeer moest wel luid en duidelijk gesproken worden.

De dag was aangebroken, we gidsten voor de scholen van Madonna en Langemark. Het waren wel grote groepen, maar het ging heel goed. Het was zondag : Open Monumentendag. Er kwamen veel mensen kijken in de voormiddag. We kregen soms wat geld van mensen omdat ze het heel goed vonden. 's Middags aten we daar broodjes met hesp of choco. Het was lekker. Meester Filip kwam foto's nemen van ons allemaal.

Na het eten mochten Lindsay en ik gidsen voor de Gouverneur en W.T.V. was er dan ook natuurlijk. Toen waren we wel zenuwachtig, zeker ik. Maar het viel wel mee. De zondagavond kwamen Lindsay en ik natuurlijk op T.V.
Zelf wist ik nog niet zoveel van vroeger en de barakken zelf. Het was heel leerrijk en heel tof!!