Jade Davis

Open Monumentendag

 

In het begin was het heel moeilijk.
De eerste keer dat ik naar de school ging, was de dag dat ik terug van Denemarken kwam. Ik was heel moe. Als ik wist hoeveel ik uit mijn hoofd moest kennen, zou ik er nooit aan begonnen zijn.

We kregen veel brieven om te zeggen wanneer we moesten komen en zo.

Ik vond het heel grappig als ik naar de school moest komen in mijn toneelkleren. Alle mensen in de auto's keken naar mij. OEI !!!

Het was een beetje moeilijk want iedereen had al een vriendje, ik niet.
We waren met zeven. Maar dan had meester Robert een oplossing. Ik zou met Wouter en Jeroen werken. 's Morgens kwamen Wouter en Jeroen en dan zou ik in de namiddag komen.

Mijn tekst leren was heel gemakkelijk. Omdat ik het al zoveel keren had gezegd, kende Natasha het helemaal uit het hoofd en Stephanie ook. Ik kende mijn tekst binnen drie dagen. Op Open Monumentendag was ik heel nerveus. Ik was wel een beetje te laat opgestaan. Maar dat gaf niet want ik moest dan minder wachten. Het wachten ging heel vlug . We gingen met de fietsten daarheen. Ik heb eerst gegeten en dan gegidst. Voor de eerste paar uren was het oké. maar dan begon het saai te worden, heel saai. Maar als mijn familie kwam, vond ik het weer leuk. We mochten chips en cola drinken. Ik denk dat ik in het totaal 5 zakjes chips heb gekregen. Maar ik heb ze niet allemaal opgegeten want ik moest altijd gidsen en mijn familie begon ze op te eten.

Ik zal het nooit vergeten, het was heel leuk.