JULIET FARM 4

 

LIGGING : Fusiegemeente : LANGEMARK-POELKAPELLE
Deelgemeente : LANGEMARK
Dorp / wijk / hoek : SINT-JULIAAN
Straat : Wijngaardstraat 1
Ligging : Links van de kerkwegel richting Sint-Juliaan

 

BIJZONDERHEDEN :

Foto Robert Missinne Bij deze bunker was de linkerkamer dusdanig beschadigd, dat de Britten deze niet meer gebruikt hebben : er is geen nieuwe toegang gemaakt en de oorspronkelijke achterkant werd niet verstevigd.  De versterking begint pas aan de middelste kamer.

Foto Robert Missinne Detail van n van nieuwe toegangsopeningen die na de Britse verovering op 31 juli 1917 werden gehakt in de nieuwe achterkant (de oorspronkelijke voorkant).

 

BENAMING :

 

GESCHIEDENIS :

 

INPLANTING : lijn
vlakte
losstaand in weide

 

ORIENTATIE : Voorkant naar 200 (ongeveer Z) in Duits gebruik

 

UITWENDIG
UITZICHT :
Achterkant Oorspronkelijk vermoedelijk 3 openingen
Na de verovering brachten de Britten een extra betonmuur aan vr de middelste en rechterkamer, de linkerkamer was te beschadigd om nog dienst te doen.
Voorkant Oorspronkelijk vermoedelijk volledig gesloten, de Britten hakten twee nieuwe toegangen in de onbeschadigde kamers.
Linkerkant
Rechterkant
Dak vlak / aantal openingen :

 

MATERIALEN Beton : bekisting met planken
Wapenijzer : rond : dikte ...
Kiezel : grof en fijn

 

INWENDIG
UITZICHT :
Binnenmuren : 2
Kamers : 3
De linkerkamer is sterk beschadigd

 

NIVEAU : half ondergronds

 

AFMETINGEN
BUITEN :
Voorkant : Hoogte :
Achterkant : Hoogte :
Linkerzijkant : 345 cm (275 + 70) Hoogte :
Rechterzijkant : Hoogte :

 

DIKTE : Dak :
Voorkant :
Achterkant : Oorspronkelijk 15 cm, later 70 cm extra
Zijkanten :

 

BESCHADIGINGEN : Linkerkamer sterk beschadigd

 

OPMERKINGEN :
  • Oorspronkelijk Duitse schuilplaats die deel uitmaakte van een doorlopende lijn waar niemand ongezien voorbij kon komen.  de afstand tussen de bunkers bedroeg slechts enkele meters.
  • Na de Britse verovering werden de bunkers van deze lijn aangepast : in de oorspronkelijke voorkant werden nieuwe toegangsopeningen gehakt en de oorspronkelijke achterzijde van de bunkers die relatief onbeschadigd waren, werden door een bijkomende betonmuur versterkt.
  • De bunkers waren totaal onopvallend in het landschap en de Britten waren ook niet op de hoogte van deze versterkingen toen ze het terrein op 31 juli 1917 veroverden.

 

OPMETING : Robert en Tim Missinne
DATUM : 3 mei 1999

Robert Missinne

Terug naar bunkerinventaris

Naar volgende bunker